WIA-trajecten

Van WGA naar WERK

Het is voor werknemer en werkgever een vervelende situatie wanneer een werknemer door ziekte uitvalt. Op het moment dat een werknemer door ziekte 2 jaar of langer minder of niet kan werken, maar in de toekomst mogelijk wel, komt de werknemer terecht in de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeids­geschikten (WGA) (onderdeel van de WIA-uitkering).  Een WGA-uitkering heeft voor de werkgever financiële gevolgen, mede omdat de organisatie verantwoordelijk blijft voor de re-integratie van de werknemer. Als eigenrisico­drager heeft de werkgever de plicht om zich in te spannen voor de re-integratie van de werknemer. Dit kan oplopen tot maximaal 10 jaar loondoorbetaling en re-integratiekosten.

Er zijn niet veel mogelijkheden bekend wanneer een werk­nemer eenmaal in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) terecht komt. Toch zijn die er wel, voor zowel werk­nemer als de vorige- en toekomstige werkgever. Everybody Groep biedt perspectieven door het contract van een werknemer die een WGA-uitkering ontvangt, over te nemen en met intensieve begeleiding weer naar de arbeids­markt te helpen. Dit brengt kansen voor alle betrokken partijen.

Kansen voor werkgever
Een werknemer die terecht komt in de WIA kan enorm drukken op de financiële begroting van een organisatie. Het laten overnemen van het arbeidscontract door Everybody Groep kan u tot uiterlijk 10 jaar loonkosten doorbetaling en re-integratiekosten besparen. Daarnaast heeft u geen verantwoording meer richting werknemer en loopt de organisatie niet tegen financiële risico’s aan wanneer het re-integratie traject niet het gewenste doel heeft bereikt.

 

De nieuwe werkgever
Bent u voornemens om een werknemer in dienst te nemen die bij Everybody Groep een succesvol traject heeft doorlopen? Dan bent u verzekerd van een vitale en gemotiveerde arbeidskracht die inzicht heeft in wat hij/zij aan kan. De werkgever heeft daarnaast ook financiële voordelen;

  • U loopt geen risico wegens de vijfjarige No Risk Polis van het UWV (bij uitval door dezelfde medische aandoening zijn de kosten onmiddellijk voor het UWV)
  • U geniet van een financieel voordeel bij een No Risk Polis (eerste drie jaar € 6000,- , laatste twee jaar € 1000,-)
  • U krijgt een gratis Job coach van het UWV voor de begeleiding van een werknemer

Kansen voor de werknemer
Veel mensen ervaren de WIA als een moeizame positie met weinig perspectief. Everybody Groep biedt voor deze groep mensen met motivatie kansen door samen te werken aan een nieuwe toekomst. Mensen voelen zich weer deel uit maken van de maatschappij en verkeren zich gaande weg in een positieve spiraal. Daarnaast biedt een traject naar werk betere financiële vooruitzichten.

Meer informatie?
Graag praten we verder met u in een vrijblijvend gesprek. U kunt ons bereiken via het contact­formulier, telefoon of Whatsapp. Of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.