Re-integratie tweede spoor en outplacement, wat is het verschil?

Re-integratie tweede spoor en outplacement, wat is het verschil?

Re-integratie tweede spoor en outplacement, wat is het verschil? De termen ‘re-integratie tweede spoor’ en ‘outplacement’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. In beide gevallen is het immers de bedoeling dat een werknemer een nieuwe baan vindt bij een andere werkgever. Klopt. Maar er is één cruciaal verschil: bij outplacement is geen sprake van ziekte.

Outplacement

is een begeleidingstraject voor werknemers die als gevolg van reorganisatie, een arbeidsconflict, gebrek aan uitdaging of disfunctioneren hun huidige functie niet kunnen behouden. Tijdens het outplacementtraject krijgt de werknemer adviezen en diensten aangeboden, die erop gericht zijn zo snel mogelijk een nieuwe, passende werkkring te vinden.

Re-integratie tweede spoor

is een begeleidingstraject voor werknemers die als gevolg van ziekte hun huidige functie niet langer kunnen uitoefenen. Voor deze werknemers wordt meestal eerst gekeken of er mogelijkheden zijn binnen de huidige werkomgeving (re-integratie eerste spoor). Als die er niet zijn, moet de werknemer zich richten op nieuw, passend werk bij een andere werkgever (re-integratie tweede spoor).

 

 

Meer weten of advies?

Telefoon 020 246 04 04

stuur ons een mail

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­grond­artikelen over ontwik­kelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­pr­e­ventie en re-integratie.