Plan

Een doel zonder plan zal altijd een droom blijven

plan

“Ik zou altijd nog wel eens…………” hoe vaak hoor je mensen dit niet verzuchten? In relatie tot hun werk zijn er ook vaak nog wensen.

Als werkgever zal het je niet onbekend in de oren klinken. Vol ideeën over hun (werk-) toekomst, maar een jaar later zitten ze nog gewoon op hun vertrouwde stek. En die ideeën? Die hebben ze nog steeds en de ambities lijken ook nog steeds aanwezig. Een gesprek over het functioneren lijkt een herhaling van zetten en waarschijnlijk zal dit over een jaar weer het geval zijn. Hoe komt dit toch? Zijn de ideeën niet realistisch of haalbaar? Jawel hoor, dat zijn ze zeker.

Maar wat is dan de reden dat er niets van de grond komt? Er is geen plan. Men wil van alles, maar hoe concreet heeft men het gemaakt en is er een idee hoe dit bereikt kan worden? Soms is het jou als werkgever ook wat waard dat je medewerkers in beweging komen. Het kan zijn dat mensen vastgeroest zitten in hun functie en veel van hun inzet en creativiteit hebben ingeleverd. Het wil gewoon niet meer, hoe fijn het werk tot voor kort ook verliep. Je gunt die medewerker het beste, maar dat gun je jezelf ook natuurlijk.

Hoe kan je deze medewerkers (en dus ook jezelf) helpen met het bereiken van hun doelen? Ga er eens voor zitten met elkaar en help met het maken van een plan. Een plan voor de toekomst en maak dit zo concreet mogelijk met elkaar. Waar sta je? Waar wil je staan over een jaar? En waar over vijf jaar. Werk dit eens uit met elkaar en je zal zien dat er dan energie en beweging vrijkomt. Want je kan nog zulke mooie dromen hebben, zonder plan leiden die tot niets en zullen ze altijd dromen blijven. Zo’n plan kan leiden tot een nog lange en vruchtbare samenwerking, maar dat hoeft niet. En in dat geval zijn er wellicht mogelijkheden in een andere werkomgeving te vinden. Lees hier voor meer informatie.