Nieuwsbrief online

Nieuwsbrief

Maart 2021


Doorstromen in de HR Cyclus

De HR Cyclus geeft het proces van instroom, doorstroom en uitstroom weer. Daar plaatsen we ook her-stroom graag tussen, want de medewerker kan terugkeren in de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld na een re-integratietraject of een tijdelijk uitstapje naar een andere werkgever. Doorgroeien en ontwikkelen vinden plaats in de doorstroom fase. Medewerkers kunnen doorstromen naar andere functies of taken op hun eigen niveau, naar een hogere of een lagere functie binnen de organisatie (promotie of demotie) naar een andere functie op een ander niveau en in een ander functiegebied (diagonaal). Binnen deze fase van de HR Cyclus komt ook de verbinding tot stand met het bedrijfsbelang en de koers van de organisatie. De verbindende begrippen zijn competentiemanagement en talentmanagement. Wat heeft de organisatie nodig en welke mensen binnen de organisatie kunnen die gewenste competenties leveren of ontwikkelen?

Verder lezen . . .


Nieuwe kansen

Nu van Werk naar Werk biedt nieuwe kansen

Goed personeel is onmisbaar. Het is het kapitaal van de onderneming. Soms komt het voor dat er een mismatch is (ontstaan) tussen werknemer en werkplek. Dat kan leiden tot een onprettige werkervaring en uiteindelijk tot (langdurig) verzuim. Ook kan personeel arbeidsongeschikt raken, om welke reden dan ook, en maakt het bedrijf extra kosten. Nu van Werk naar Werk biedt de oplossing. Samen met de werkgever en werknemer werken zij eraan om een schijnbaar uitzichtloze situatie om te zetten naar nieuwe kansen, perspectief en werkplezier. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat er voor iedereen passend en leuk werk te vinden is.

Verder lezen . . .


foto Jan

Vragen over Nu van Werk naar Werk

In deze nieuwsbrief willen wij u iemand die in het Nu van Werk naar Werk-traject zit voorstellen aan de hand van een aantal vragen.  Deze nieuwsbrief is het de beurt aan Richard de Vries.

Verder lezen . . .


outplacement

Wat is een outplacementtraject?

Het zal je maar gebeuren, al een jaar opgesloten en je leven op zijn kop door alle corona-maatregelen en dan blijk je ook nog in een branche te werken die hard geraakt wordt door deze maatregelen. Het bedrijf waar je werkt heeft ternauwernood het hoofd boven water weten te houden met hulp van de overheid. Maar wanneer we weer terug gaan naar het oude normaal (of beter het normale normaal) zal blijken dat sommige bedrijven niet meer op eigen benen kunnen staan. En wat nu als jouw bedrijf in die categorie valt? En dat dit betekent dat je op zoek moet naar nieuwe stappen in je carrière? Je zal er niet op hebben zitten wachten, maar ja, wat doe je eraan?

Verder lezen . . .


bedrijfsarts

De bedrijfsarts, de basisarts, of de casemanager, hoe houd je die uit elkaar?

Wanneer je door ziekte je werk niet meer kan doen en thuis komt  te zitten dan is het uiteraard de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer terugkeert op de werkvloer. Bij deze terugtocht krijg je vroeg of laat te maken met een aantal functionarissen waar je voordat je ziek werd misschien nog nooit van gehoord had, laat staan dat je ermee te maken had gehad. Wie zijn eigenlijk die bedrijfsarts, basisarts, en casemanager? We stellen ze even aan je voor.

Verder lezen . . .


dietiste

Hoe je je medewerker weghoudt bij de huisarts

Je zou haast gaan denken dat er nog maar één ziekte bestaat die ons dwingt naar de huisarts te gaan nu ons leven bepaald wordt door de zorgen om het coronavirus. Maar zo is het natuurlijk niet, want wanneer je een chronische aandoening hebt dan is frequent doktersbezoek een vast onderdeel van je leven. Iemand met een chronische afwijking krijgt gemiddeld zo’n vier keer per jaar een oproep om bij de huisarts langs te gaan. En als er sprake is van complexe complicaties dan wordt dit aantal nog verder overschreden in verband met specialistische hulp. Dikwijls gebeurt dit op verzoek van de patiënt die de oplossing buiten zichzelf blijft zoeken. En zo kan je in het ziekenhuis terechtkomen. Vaak betekent dit een pil erbij, of een opschaling naar de kostenverhogende 2e lijn, plus regelmatig ziekteverzuim. Steeds jongere mensen met klachten die de gang naar de huisarts maken, kan dit niet anders?

Verder lezen . . .


 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­­grond­artikelen over ontwikkelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­preventie en re-integratie.


Archief

5 valkuilen om te omzeilen wanneer je effectief wil thuiswerken
Verder lezen . . .

Wat medewerkers communicatie bang maakt in hun werk
Verder lezen . . .

Risico-inventarisatie en -evaluatie en het coronavirus
Verder lezen . . .

NOW3 is geen gratis lunch meer
Verder lezen . . .

Omgaan met pesten op de werkvloer
Verder lezen . . .

Wijziging ketenbepaling per 1 januari 2020
Verder lezen . . .

Huiselijk geweld . . . ook het werk lijdt eronde
Verder lezen . . .

Uw medewerkers vitaal, uw bedrijf vitaal. Het PMO helpt!
Verder lezen . . .

Welke veranderingen brengt de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)?
Verder lezen . . .

Van arbeidsongeschikt naar werkvermogen: de arbeidsdeskundige
Verder lezen . . .

Nog geen RI&E? U riskeert een boete van de Inspectie SZW!
Verder lezen . . .

Uw werknemer heeft een burn-out.  Wat kunt u doen?
Verder lezen . . .

Taakdelegatie van de bedrijfsarts. Wat houdt dit in?
Verder lezen . . .

Zwanger op het werk.
Preventief consult door de bedrijfsarts verkleint kans op arbeidsongeschiktheid
Verder lezen . . .

Productiever werken begint met een leeg hoofd
Verder lezen . . .

De beste remedie tegen bore-out: goed leiderschap
Verder lezen . . .

De vijf meestgegoogelde vragen over de bedrijfsarts
Verder lezen . . .

Vertrouwen in de vertrouwenspersoon
Verder lezen . . .

Re-integratie tweede spoor: de belangrijkste rechten van de werknemer
Verder lezen . . .

Re-integratie tweede spoor en outplacement, wat is het verschil?
Verder lezen . . . 

Bent of wordt u Eigen Risico Drager Ziektewet (ERD-ZW)?
Zorg voor een goede arbodienst!
Verder lezen . . .

Loonkostenvoordeel. Heeft u er recht op?
Verder lezen . . .

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020 in werking
Verder lezen . . .

De jobcoach en de loopbaancoach. Wie doet wát?
Verder lezen . . .

Laat u geld liggen bij het UWV?
Verder lezen . . .

Pesten. Toch niet op úw werkvloer?
Verder lezen . . .

Week van de RI&E van 17 tot 21 juni
Verder lezen . . .

Wat zijn signalen van een (beginnende) burn-out?
Verder lezen . . .