Jobcoach en loopbaancoach

De jobcoach en de loopbaancoach. Wie doet wát?

Werknemers wiens contract is overgenomen door Nu van Werk naar Werk, gaan vanaf dag één actief met hun toekomst aan de slag. De een samen met een jobcoach, de ander onder begeleiding van een loopbaancoach. Maar wat is nou precies het verschil.

De jobcoach: snel en effectief naar een nieuwe baan

Werknemers die om wat voor reden dan ook niet meer op hun oude werkplek passen, kunnen met hulp van een jobcoach weer snel aan de slag in een nieuwe baan. De jobcoach inventariseert de mogelijkheden op de arbeids­markt, begeleidt actief bij de zoektocht naar werk en coacht bij het voorbereiden op sollicitaties.

De jobcoach voert gesprekken met de mede­werker, stelt trajectplannen en voortgangs­rapportages op en neemt contact op met bedrijven om mogelijk geschikte werk­plekken te inventariseren. Ook voor medewerkers met een afstand tot de arbeids­markt is het inzetten van een jobcoach een uitstekend middel om een passende baan te vinden.

De loopbaancoach: ondersteuning voor optimale persoonlijke ontwikkeling

De loopbaancoach onder­steunt medewerkers in hun ambities en hun persoonlijke ontwikkeling, zodat zij een optimale invulling kunnen geven aan hun loopbaan. Een traject met een loopbaan­coach begint met het verkrijgen van inzicht: in wat je wilt en in wat je kunt. Intrinsieke motivatie en een helder leerdoel zijn een eerste vereiste.

De loop­baan­coach is er voor drie doelgroepen: studenten/starters die hun weg nog moeten vinden op de arbeidsmarkt, ambitieuze werk­nemers die carrière willen maken – of een carrièreswitch – en werklozen. Behalve gesprekken gericht op zelfinzicht zorgt een loopbaancoach onder meer ook voor beroeps­keuze­testen en assessments. De loopbaancoach regelt niets voor de medewerker en gaat niet op zoek naar geschikte vacatures; de medewerker is zelf verantwoordelijk voor de uitkomst van het traject.

Nu van Werk naar Werk helpt

Overweegt u de inzet van een jobcoach voor uw mede­werkers? Of wilt u de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers een boost geven met loop­baan­coaching? Nu van Werk naar Werk adviseert én organiseert. Neem vrijblijvend contact op via (020) 740 11 11.

Meer weten of advies?

Telefoon 020 246 04 04

stuur ons een mail

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­grond­artikelen over ontwik­kelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­pr­e­ventie en re-integratie.