Ontladen en herladen

Ontladen en herladen

Ontspannen onder werktijd. Hoe belangrijk dat is voor onze inzetbaarheid en productiviteit wordt enorm onderschat. Tussen de middag lunchen met collega’s in de bedrijfskantine moet toch voldoende zijn? Nee, zeggen experts. Om echt te kunnen ontladen en met ‘een leeg hoofd’ het werk te hervatten, is meer nodig.

Met name bij mentaal werk raakt ons brein na verloop van tijd verzadigd; ons hoofd stroomt vol met beelden, woorden, gedachten en emoties. Een kolkende brij van hersenactiviteit, die lang niet altijd nuttig is maar die zich niet zomaar laat wegjagen. Rust, stilte en bewegen zijn het medicijn, maar daar is op het werk meestal geen gelegenheid voor. Wat wél werkt: specifieke ontspanningsoefeningen, gericht op het snel ontladen van een ‘druk en vol hoofd’.

In-company ontspanningssessies: ontladen en opladen tijdens lunchtijd

Arbo52 biedt in-company ontspanningssessies, die uw medewerkers helpen ontladen en weer op te laden. Zo kunnen ze vol nieuwe energie verder met hun werk. De sessies verbinden de lunch met ontspanning:

  • Eerst gaan we eten en drinken – en ook echt alleen maar dat.
  • Vervolgens doen we een aantal specifieke oefeningen, gericht op het stoppen van gedachtestromen.
  • Tot slot werken we aan diepe ontspanning en werken we toe naar een 'leeg hoofd'. Daarbij oefenen we hoe je selectief kunt zijn in wat binnen mag komen en wat niet.

Na afloop van een sessie kunnen uw medewerkers er weer tegenaan: het hoofd leeg, de accu vol.

Trajectvorm en kosten

Een mindfulness-instructeur begeleidt de oefeningen in-company voor groepen van zes tot twaalf medewerkers. De kosten voor een blok van 6 weken bedragen €750,-. Voor een periode van 12 weken betaalt u €1.250,-, voor een half jaar €2.450,- .

Meer weten?

info@arbo52.nl

020 – 246 04 00

 

Meer weten?

contact@everybodygroep.nl

020 – 246 04 04

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­grond­artikelen over ontwik­kelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­pr­e­ventie en re-integratie.