Onveilige werksfeer maakt veel stuk

Onveilige werkomgeving

Ziekteverzuim binnen uw organisatie kan verschillende oorzaken hebben: van fysieke klachten tot en met een burnout, die zowel fysiek als mentaal inhakt.
Naast persoonlijke redenen kan ook de werksfeer leiden tot ziekmeldingen. Voelt uw werknemer zich niet fijn of zelfs onveilig op het werk? Dan is dat een voedingsbodem voor (chronische) uitval.

Een werksfeer kan negatief beïnvloed worden door een te hoge werkdruk, gespannen samenwerking of onheuse bejegening. Laatgenoemde kenmerkt zich door ‘grappig bedoelde’ opmerkingen, die gaandeweg iemands werkplezier kunnen vergallen of kunnen leiden tot het gevoel van “op eieren lopen” om maar geen opmerking uit te lokken. Al deze factoren kunnen ziekteverzuim triggeren.

Als werkgever wilt u de risico’s beperken door een positieve werksfeer te bevorderen en potentiële wrijvingen zo snel mogelijk op te lossen. Voorkomen is beter dan genezen, ook in deze context. Een constructieve en positieve werksfeer bevordert het werkplezier, de productiviteit en betrokkenheid van de medewerkers. Wat wil een werkgever nog meer?

Everybody Groep denkt graag met u mee en kan ook concrete oplossingen op maat aanleveren. Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op: telnr en emailadres

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.