De beste remedie tegen bore-out:goed leiderschap

De beste remedie tegen bore-out: goed leiderschap

De tijd kruipt voorbij, een werkdag duurt eindeloos. Een medewerker aan wie structureel te lage eisen worden gesteld, loopt het risico een bore-out te krijgen: uitputting door aanhoudende verveling. De psychische en lichamelijke klachten die hiermee gepaard gaan, zijn vergelijkbaar met die van een burn-out. De beste remedie tegen bore-out: goed leiderschap

Bij uitvoerende functies, bijvoorbeeld die van schoonmaker of trambestuurder, komt het niet vaak voor. Maar in moderne kantooromgevingen des te vaker: de bore-out. Iemand die (ver) onder zijn niveau werkt, te veel tijd krijgt voor de uitvoering van bepaalde taken of werk doet zonder enige vorm van uitdaging, kan ten prooi vallen aan verveling. Als dit niet wordt gesignaleerd, kan die verveling grote gevolgen hebben: faalangst, terugtrekkend gedrag, depressie, paniekklachten, (langdurig) ziekteverzuim.

Schaamte

Op bore-out rust (nog) een behoorlijk taboe. Waar het bij burn-out nog iets ‘stoers’ heeft om te kunnen zeggen dat je door veel te lang veel te hard te werken opgebrand bent geraakt, voelt iemand die zich kapot verveelt eerder schaamte. Verveling wekt immers gemakkelijk de indruk van luiheid. Een misvatting: vaak zijn het juist de meest ambitieuze mensen die te maken krijgen met een bore-out.

Herkennen van bore-out

Een bore-out is niet eenvoudig te herkennen. Een medewerker die zich verveelt, doet er – uit schaamte – vaak alles aan om dat te camoufleren. Onder werktijd doet hij bijvoorbeeld spelletjes en wekt de indruk heel druk bezig te zijn zodra er een collega in de buurt is. Of hij neemt werk mee naar huis en mailt in de avonduren naar zijn leidinggevende om te laten zien hoe druk hij het heeft.

Cruciale rol voor de leidinggevende

Bij het vroegtijdig herkennen – en voorkomen! – van bore-out speelt vooral de leidinggevende een cruciale rol. Hoe beter die zijn medewerkers kent, hoe kleiner de kans op bore-out. Wie heeft behoefte aan structuur en afgebakende opdrachten? Wie floreert juist bij zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheid? Hoe staat het met de teamspirit? Door het team zodanig aan te sturen dat er een open sfeer ontstaat, waarin mensen elkaar aanspreken en steunen zónder dat de leidinggevende daar zelf nog aan te pas hoeft te komen, krijgt bore-out geen kans.

 

Beleid rondom arbeidsbelasting is verplicht (Arbowet). Onderbelasting valt daar juridisch gezien niet onder. Toch is preventie en aanpakken van bore-out goed voor werknemer én organisatie.

Beleid rondom arbeidsbelasting is verplicht (Arbowet). Onderbelasting valt daar juridisch gezien niet onder. Toch is preventie en aanpakken van bore-out goed voor werknemer én organisatie.

Meer weten of advies?

Telefoon 020 246 04 04

stuur ons een mail

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­grond­artikelen over ontwik­kelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­pr­e­ventie en re-integratie.